Conferinta Nationala de Medicina a Familiei
 23 - 26 octombrie 2024
Mi-S: 10.00-19.00

Recomandari autori Comunicari orale si Postere

Instructiuni pentru autorii de COMUNICARI ORALE:

Important! Autorii si coautorii Comunicarilor orale primesc credite suplimentare, conform CMR.

Validare: Pentru a fi validate Comunicarile Orale inscrise, autorii principali si autorii secundari trebuie sa fie inscrisi la Conferinta (cu exceptia profesorilor universitari, care au statut de VIP).

COMUNICAREA ORALA:
Important! Un autor principal poate prezenta o singura lucrare.
Durata: Fiecare Comunicare orala va avea o durata de 8 minute si va fi urmata de discutii, 2-3 minute.
Structura: Prezentarea va fi structurata asemanator cu rezumatul unui articol stiintific: Introducere, Obiective (eventual obiectivul principal si obiective secundare), Metoda, Rezultate, Concluzii.
Continut: Prezentarea nu va cuprinde toate datele studiului. Vor fi expuse doar datele importante pentru aspectele care se doresc a fi comunicate.
Diapozitive: Vor fi utilizate putine diapozitive oferind in acest fel audientei suficient timp sa citeasca diapozitivul si sa inteleaga ceea ce autorul incearca sa comunice. Orientativ, se va calcula un diapozitiv pe minut. Diapozitivele cu text vor fi sintetice, cu aproximativ 7 randuri pe un diapozitiv. Se vor folosi caractere suficient de mari pentru a fi usor lizibile si in ultimile randuri ale salii.
Sfaturi: Nu se recomanda redactarea textului integral cu majuscule. Se vor evita tabelele cu multe randuri si coloane. Se prefera graficele in locul tabelelor.

Comitetul Stiintific isi rezerva:
• dreptul de a accepta sau respinge lucrarile primite;
• dreptul de a propune schimbarea modului de prezentare al lucrarii si se obliga sa anunte acest lucru in timp util.


Instructiuni pentru autorii de POSTERE:

Important! Autorii si coautorii posterelor primesc credite suplimentare, conform CMR.

Validare: Pentru ca Posterele sa fie validate, autorii principali si autorii secundari trebuie sa fie inscrisi la Conferinta (cu exceptia profesorilor universitari, care au statut de VIP).

Important! Un autor principal poate prezenta o singura lucrare.
Informatii tehnice: Posterele vor avea dimensiuni de aproximativ 70×100 cm format portrait, PDF. (Organizatorii vor pune la dispozitia comunicatorilor ecrane LED.)

Organizare si structura: Titlul si numele autorilor vor fi mentionate in partea de sus a posterului. Posterul va cuprinde: Introducere, Obiective (eventual obiectivul principal si obiective secundare), Metoda, Rezultate si Concluzii. Aceste date vor fi afisate de la stanga la dreapta, iar concluziile vor fi pozitionate in coltul de jos din dreapta. Pot fi incluse si cateva referinte bibliografice.

Redactare: Textul va fi simplu si sintetic, folosind caractere mari, care pot fi citite de la 0,5-1 m distanta. Se prefera graficele in locul tabelelor. Unde este cazul pot fi folosite poze.

Expunere: Posterele vor fi afisate pe toata durata Conferintei, in format e-Poster, pe ecrane LED.

Prezentare si evaluare: Pe durata Conferintei Comisia de jurizare va face evaluarea posterelor. Cel putin unul dintre autorii posterelor (de preferat toti contributorii) trebuie sa fie prezent la Conferinta pentru eventualele discutii si comentarii.

 

Posted in Pentru autori.