Esentialul in Medicina de Familie ed. a III-a

"Esentialul in Medicina de Familie" - editia a III-a

Editie soft-cover
Pret intreg: 130 lei
Pret cu voucher: 30 lei

"Esentialul in Medicina de Familie" - editia a III-a - Editie lux

Editie lux - hard-cover
Pret intreg: 150 lei
Pret cu voucher: 50 lei

 

In cadrul CNMF 2016 va avea loc lansarea cartii “Esentialul in Medicina de Familie”, lucrare ajunsa la a III-a editie conturand conceptul de medicina preventiva prin abordarea multidisciplinara a patologiei care sa permita prevenirea, diagnosticul precoce si tratamentul bolnavului.

 

“Tot mai multe specialitati considera ca bolile cronice netrasmisibile nu pot fi controlate cu mijloacele de diagnostic si de tratament existente, simtind nevoia de punere a accentului pe factorii de risc care se regasesc in mare parte in stilul de viata. Tot mai mult se accepta faptul ca foarte multe boli cronice evolueaza silentios ani de zile si pot debuta direct prin complicatii (…) .

Prin urmare, medicul de familie trebuie sa abordeze pacientul in integritatea lui, sa puna accent pe aspectele de preventie, insistand asupra modificarii stilului de viata, sa fie un fin clinician si sa valorifice semnele minore de boala sau pe cele nespecifice, pentru a putea sesiza timpuriu aparitia subclinica a bolii. Medicul de familie reprezinta placa turnanta, liantul in echipa multidisciplinara care se ocupa de prevenirea, diagnosticul precoce si tratamentul bolnavului (…).

Nevoile pacientului si manifestarile bolii variaza foarte mult in functie de varsta pacientului. De aceea, pentru a trata corect diferitele boli pe care le pot prezenta pacientii de diferite varste, medicul de familie trebuie sa stie care sunt nevoiele acestora, care sunt bolile mai frecvente si care sunt manifestarile lor clinice in functie de varsta pacientului”.

Prof. Dr. Dumitru Matei, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”
Prof. Dr. Adrian Restian, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”

Din sumarul cartii:

1. Partea generala
2. Asistenta medicala a copilului
3. Asistenta medicala a adolescentului
4. Asistenta medicala a adultului
5. Sarcina si boli ale femeii
6. Urgente medico-chirurgicale
7. Asistenta medicala a varstei a treia
8. Ingrijirea starilor terminale

Sumar complet pdf - click aici